sunnuntai 5. toukokuuta 2013

"EI MITÄÄN HENKILÖKOHTASTA" "KAIKKI ON AINA HENKILÖKOHTASTA!"

Sain elämän, johon just nyt en kaipaa mitään lisää

Nyt on kotiuduttu Virtojen lähtövalmennuksesta! Aivan mahtava viikonloppu takana. Paljon uusia tuttavuuksia, uusia kokemuksia ja etenkin paljon uutta tietoa vaihto-oppilas vuodesta!
Perjantai-lauantai yöllä skypetteilin perheen kanssa ja olin niiiin iloinen nukkumaan mennessä! Kuinka mulla kävi näin mahtava tuuri! Perhe on aivan ihana ja samalla huumorilla mennään! Odotan jo niin paljon kesää!

Lauantai

Pirteänä ylös 5.15 ja aamupalaa naamariin ja siitä 6.10 bussilla Tikkurilan asemalle, josta juna sitten poimi matkaansa. Jännitys alkoi vasta junamatkalla, kun oli vähän heräillyt. Oltiin Tampereella todella ajoissa, joten hitaasti käveltiin yliopistolle, missä vanhempien valmennus järjestettiin. Perille päästyä paikalla oli jo 5 muuta perhettä ja aulassa hiljaista. Pian joku yfu tyyppi tuli vanhempia kutsumaan yläkertaan ilmoittautumaan ja samalla paikalle valui lisää vaihtareita perheineen. 8.30 paikka alkoi olemaan jo todella täynnä ja monia tuttuja kasvoja näkyi blogeista! Joskus vähän vaille ysi kaikki paikalle tulleet vaihtarit tunkivat itsensä kolmeen bussiin ja matka Virtoja kohti alkoi. Virroille kun päästiin kävimme avaimet hakemassa, syömässä ja saimme lentopaidat (+lappusia). Ruuan jälkeen alkoikin melkein koko päivän kestävä valmennus (ryhmät olivat maakohtaisia vain usa ja saksa vaihtareille, muut olivat aika sikin sokin) käytännön asioista. Asiat olivat puuduttavia, mutta tärkeitä. Tietoa tuli niin viisumeista, sadasta muusta lapusta, joita on täytettävä ennen lähtöä (luulin paperisodan olevan ohi...) ja säännöistä. Iltapäivällä alkoi yfun amazing race, missä meille oli erilaisia pisteitä laitettu ympäri leirikeskusta. Pieni ja hauska kilpailu sai kaikki tutustumaan toisiinsa ja tekemään kaikkensa ryhmän parhaaksi! 'Liikunnan' jälkeen päästiin konserttia katsomaan ja siellä sitten jammailtiin karaokelaulajien tahdissa. Rettarit olivat aivan mahtavia! Ilta meni oikeastaan nuotiolla oleskeluun ja rettareiden kanssa vaihtovuosista puhuessa.


Poltin mun makkaran, joten jouduin sitä vähän nylkemään..


 
Lentopaita ja usan osavaltioista kertova läpyskä, illan 'konsertista', makkaraa ja vaahtokarkkeja


Sunnuntai

 Lauantain jälkeen kaikki olivat hieman väsyneitä, sillä uutta asiaa oli tullut paljon. Kuitenkin kaikki reippaina pakkasivat laukkunsa ja suuntasivat aamupalan kautta 'luennolle'. Sunnuntain aiheena oli arki kotimaassa, mikä olin 100 kertaa mukavampaa kuunnella kuin säännöt ja viralliset laput. Luennon 'vetäjinä' toimi pääasiassa rettarit, joilla omakohtaista kokemusta löytyy amerikkalaisen high school ikäisen ihmisen elämästä. Oli aivan huippua kuunnella heidän vaihtovuosistaan ja saada vastauksia kysymyksiin, mihin ehkä järjestö ei niin hyvin osaa vastata. Pian olikin jo kotiinlähdön aika ja taas tungimme itsemme (ilman kyytiä olevat) yhteen Tampereen bussiin ja kahteen Helsingin bussiin. Pitkä kotimatka sai alkunsa ja vaikka kaikki olivat väsyneitä, silti bussissa riitti vilinää ja uusia tuttavuuksia tuli lisää!

Kotimatkalla


Anteeksi kirjotusvirheet, mutten jaksa tätä tekstiä enää lukea läpi ja nää kuvat ei nyt asetu! :(3 kommenttia:

 1. Oli kyl ihan supermukavaa ja hyödyllistä! Nyt vaan odotellaan sitä lähtöä..:D

  VastaaPoista
 2. Mikä ton leirikeskuksen nimi oli?:)

  VastaaPoista
 3. Lauramaria - Niimpä!! Onneks ei enää pitkä :) Oikeestaan kauhistuttaa jo kuinka lähellä se lähtö on!

  Paula - Nuorisokeskus Marttinen :)

  VastaaPoista