sunnuntai 6. lokakuuta 2013

LENTOPALLO

Multa kysyttiin, josko voisin tehä postauksen näistä lenttiskuvioista täällä, joten jos et ole kyseisestä lajista kiinnostunut niin tämän postauksen voi skipata! :) Mulla ei tähän nyt hyviä kuvia ole, koska en oo vieläkään saanu nettisivun tunnuksia!Mun joukkue

 Mä pelaan tosiaan JV eli junior varsity. Mun koululla on oikeastaan kaikissa lajeissa todella hyvät joukkueet ja vasta-alkajana ei mihinkään joukkueeseen pääse mukaan (+lenttiksen kohalla, jos haluat Varsityyn pitää olla ainakin 170cm pitkä). Mikä on sinänsä sääli, koska meitä vaihtareita kannustetaan kokeilemaan kaikkea uutta ja menemään mukaan, ja esim itse olisin halunnut Marquettes ryhmään, mutta try outit oli jo keväällä, ja mukaan ei pääse enää. Mutta takaisin asiaan. Mun joukkueessa on 8 pelaajaa. Itse olen outside hitter elikkä nelospaikan yleispelaajana hypin siellä. Mun joukkueessa on vaan 2 yp:tä, joten me ollaan kentällä koko ajan. Meillä ei yhtäkään vaihtopelaajaa löydy vaan kaikki kiertää koko ajan. 2 passaria, 2 keskitorjujaa, 1 varsinainen rightside passarin vaihtuessa toisesta tulee uusi rightside (kakkospaikan yp) ja libero.
Reenit

Meillä on yleensä joka arkipäivä reenit, lauantaisin turnaus ja sunnuntai on vapaa. Reenit on kaksi kertaa päivässä, joko aamu ja period (tavallaan kouluaineena) tai koulun jälkeen ja period. Pelipäivinä meillä ei ole reenejä vaan study hall, mikä on ns hypäri (ei kuitenkaan yhtä vapaamuotonen kun lukion hypärit, millon voit mennä mihin vaan. Coachin pitää tietää missä oot, yleensä se vietetään locker roomissa/team roomissa/kirjastossa).


Pelit

Meillä on pelipäivinä tiistai ja perjantai (...). Yleensä koulun jälkeen ei lähdetä kotiin vaan mennään locker roomiin ja vietetään aikaa joukkueen kanssa. Meille tuodaan ruoka koululle oli se sitten kotipeli tai peli muualla. Gymin 'valmiiksi laittaminen' vie noin tunnin. Näitten tolppa systeemi on ihan erillainen! Satakymmenen eri narua, ja pitää veivata jotain ihme kahvaa jne. Tolppasuojukset on aina. Pitää penkkejä raahata parikymmentä, jotka painaa aikalailla. Vesijutut ja niiden alle matot. Peliä ennen lämpätään aika normaalisti. Kapteeniksi menee aina kaksi ns ykkös kapu ja kakkos kapu. Tuomari käskee aina yhen joukkueen kerrallaan verkolle lämppäämään lyöntejä ja muita ja toinen joukkue joko kattoo/pallottelee reunalla. Sitten toisen joukkueen vuoro ja lopuksi sitten syötellään yhtäaikaa. Ennen peliä vaan juostaan verkolle ja läpsästään vastustajien käsiä ja toivotetaan onnea, hurraus ja keskelle. Meillä sanotaan 'rukous' ja sillon kaikkien oikea jalka on keskellä. Ja sitten peli voi alkaa. Pelin jälkeen mennään taas läpsäsemään vastustajan kättä. Pelit normaalista 25 pisteeseen ja 2 voittoerää.


Säännöt, pukeutuminen yms.
 Suomessa mun ei tarvinnu koruja ottaa pois (rannekorut tottakai, mutta joskus saatto kaulakoru olla ja korvikset), mutta täällä ollaan todella tarkkoja, ettei yhtään mitään koruja (mulle tuotti vaikeuksia muistaa ottaa rustokoru pois, koska suomessa sitä yötä päivää pidin ja tavallaan en ees muistanu, että mulla semmonen on). 
Pallo saa koskea kattoa, jos se tippuu omalle puolelle peli jatkuu. Jos pallo osuu koristelineisiin, uusinta pallo.
Ainakaan meillä ei ollut tapana, että libero syöttää, mutta täällä se on tosi yleistä.
Tuomareita löytyy todella laidasta laitaan, jos Suomessa aatteli, että jotkut tuomarit on niin sokeita, ei oo mitään verrattuna näihin.
Täällä ei oo juomapulloja, vaan kenen kotipeli se on niin tuo sinne semmoset isot vesijutut mistä kaikki ottaa mukiin vettä.
Tää ei tavallaan liity asiaan, mutta jokaikisellä on headband. Lyhytvartiset kengät ja tennissukat vedetään puoleen sääreen. Reeneissä pitää kaikilla olla sama paita (koululta saatiin 6 paitaa, takki ja pitkähianen + shortseja 3, mutta koot oli nyt mitä oli. Spandexit saa olla mitkä vaan. Spandexit jalassa ei saa olla muutakun lämpätessä/reenatessa/pelatessa.
Kaikkialle mennään keltasellakoulubussilla.
Jos joku rikkoo sääntöjä/pukeutuu väärään paitaan/pukkari on sotkunen joudutaan juoksemaan.
Kun on game day, ihmiset huutelee käytävillä vaan, että happy game day, koska yleensä puetaan jotain kannustus paitoja päälle.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ulkopuolisen korviin jotenki tosi tiukilta jotkut noista säännöistä :D Ja tuli vaan mieleen että kuinka pitkä sitte oot ku pelaat lentopalloa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut niistä on, mutta niitten kans vaan eletään. Mä oon itte 164cm :)

   Poista
 2. kiitti hei tästä postauksest! sit jos(kun) mä joskus lähen vaihtoo nii ehottomasti mäki haluun kyl pelata lentopalloo jos siihe on mahollisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään! :) Ja mä kyllä kannatan ihan mihinkä vaan urheilujoukkueeseen/clubiin liittymistä, sillä sitä kautta saa kavereita (tai edes tuttuja) ja pääsee matkustelemaan! :)

   Poista