perjantai 30. elokuuta 2013

MIKSI MIKKI HIIRELLÄ ON ENGLANNINLIPPU PÖKSYT, SEHÄN ON AMERIKKALAINEN?No nyt on varmaan aika tulla päivittämään tätä blogia ja kertomaan kuulumisia! :) Mulla ei hirveästi ns vapaa-aikaa ole, en tarkoita, etten kavereiden kanssa kerkeä olemaan vaan lähinnä juuri päinvastoin, mulla ei ole aikaa istua koneelle ja alkaa kirjoittamaan.
Paljon on tapahtunu viikon sisällä mm. koulu alkoi viime maanantaina! Yritin tossa matikan tehtäviä tehä ja tuli mieleen, että täälläkin voisi joskus käydä ja samalla 100000 asiaa mistä on pitänyt kirjottaa hyppäs mieleen, mutta nyt pää lyö ihan tyhjää..
Noh alotetaan vaikka koulusta! Mun lukkari on siis joka päivä sama seuraavat n. 9 viikkoa. Sen jälkeen vain yksi aine vaihtuu ns hypäriksi haha.
Koulun kello (minkä ääni on aivan kauhea! Monet sanoo, että se on sama ääni sen koneen kun ihminen kuolee kanssa, onko se sydänkäyräjuttu? Sori mamma.. :D) soi 8.15, mutta mä koulun urheilujoukkueeseen kuuluvana olen koululla jo 5.45am, koska reenit alkaa 6.00am! :) Reenit loppuvat noin 7.45 eli semmone vähän alle puolituntia on aikaa laittaa ittensä valmiiksi koulua varten. Mun lukkari näyttää tältä :

1. US History
2. Algebra 2
3. Volleyball
4. Teen Leadership

Elikkä reenien jälkeen suuntaan us history tunnille mikä on a-siiven yläkerrassa. Opettaja on aivan älyttömän mukava ja reilu! Tämän jälkeen mulla on 7min aikaa löytää tie s-siipeen. Mun koulu on siis aivan järkyttävän suuri ja jokasessa 'siivessä' on yli 150 luokkaa. Mä en oikeastaan ees ymmärrä miksi noita kutsutaan siiviksi, koska mun koulu on periaatteessa ympyröitä. Eli jos kävelet yhtä käytävää se jatkuu koko sun loppu elämäs. Koulusta tosiaan löytyy yli 3 000 oppilasta, joten se ihmisvirta käytävillä on aivan älytön. Mä en oo kertaakaan vielä myöhästyny yheltäkään tunnilta! Koska vaikka toi iso koulu, se on rakennettu tosi järkevästi. Välillä tulee vähän kiire kun on toisessa päässä koulua tunti, mutta ei se mitään. Sieltä löydän mun matikan luokan, missä ihmiset on todella kivoja ja auttavat, jos en jotain pysty enkusta suomeks kääntää. Matikasta meille tulee aivan älyttömästi läksyjä.. Ne jotka mun kanssa on viettäny Suomessa nämä 3 matikan kurssia, tietävät miten mulla se tehtävien tekeminen sujuu.. (Mab2 kurssi.. haha). Matikan jälkeen suuntaan takaisin a-siiven läpi pukuhuoneisiin ja vaihdan lenttiskamat päälle ja reenaamaan. Reenien jälkeen 1.30pm päästään vihonki syömään ja seuraava tunti alkaa joskus 2.00 maissa. Mä rakastan tota teen leadership kurssia! Martsarilaiset, se on vähän ku dt1, mutta 1000 kertaa hauskempi! Ja muut se on vähänku ripari ilman uskonnollista valistusta. Eli käytännössä siellä vaan leikitään, tutustutaan ihmisiin ja keskitytään elämän iloisiin asioihin! :) Opettajana toimii mun coach, joka on tosi mukava! :) Koulun jälkeen kiireen vilkkaa pihalle ja juosten bussijonon ensimmäiseen bussiin, mikä lähteekin jo 3.37 ja kotiin kestää semmonen alle 10min. Ja tämä siis toistetaan melkeimpä joka päivä. Jos illalla on peli tiedossa, aamureenejä ei ole ja kolmannen tunnin kohdalla on study hall, eli tavallaan hypäri :) 

 
Lämpöä riittäny tälläki viikolla ihan kivasti! Kuvasta ei ehkä saa selvää, mutta maailman kaunein auringon nousu!


Koulunkartta ja tämmösiä eväitä aina matkassa koulussa! :)

Lenttistä tosiaan ollaan käyty pelailemassa ympäriinsä Dallasin aluetta ja voittoja on mukavasti ja pari tappiotakin löytyy. Viimeisimmästä turnauksesta tultiin kotiin pronssipystin kanssa! :)
Mun eka koulupäivä oli vähän hämynen. Samalla kaavalla mentiin kun ylempänä kuvailin ainoana erona se, että ihmiset ei hirveesti puhuneet. Monet tulivat kyllä juttelemaan, mutta mun koulussa on varmaan 1000000010298 eri maasta tulevaa oppilasta, joten 'erikoisen' näköinen oppilas sieltä seasta ei pistä silmään niin, että kaikki juoksisivat heti vastaan. Oikeastaan vasta tokana päivänä ihmiset tuli tosi kiinnostuneina puhumaan mulle ja siitä se lähti! :)
Meijän ilmastointi hajos yks päivä ja voi, että sitä tuskaa!! Sisällä varmaan +50 astetta ja siinä yrität nukkua tietäen, että seuraavana aamuna herätys 5.30..
Huomenna olis ensin oma kotipeli ja sitten ensimmäiseen oikeaan jenkkifutis peliin!!! :):) Ja sen jälkeen olis kolmen päivän viikonloppu täynnä ohjelmaa! 
Teen varmaanki erikseen postauksen eroista, mitä täällä on verrattuna Suomeen, koska nyt pitää palata takaisin matikan pariin! :) 

11 kommenttia:

 1. Onks siellä koulussa sellaset kaapit, mihin saa tavarat laitettua? Siis sellaset lokerot :D niinku stereotypisessä Amerikkalaisessa High Schooolissa? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä löytyy semmoset lokerot! :) Oikeastaan nyt kun mietin niin, ei sillä käytävillä seinillä ookkaan muita kun lokeroita ja pokaaleja/lippuja/iskulauseita/jne. Koulu on oikeastaan kokonaan stereotyyppinen Amerikkalainen high school! Ainoa poikkeus on, että täällä oikeasti käydään koulua ja ei siinä 7min siirtymisvälitunnilla 5 eri ihmisen kanssa ehdi puhua, korkeintaan heitä ja moikkia huudellaan ohimennessä! :D
   ps. Itse en omista lokeroa, ja mun koulussa on tosi harvinaista, että joku käyttää lokeroa. Suositumpia on locker roomien lokerot! :)

   Poista
  2. Käyttääkö ne laukkua/reppua, jotka käyttää lokeroa? Vai kantaako ne seuraavan tunnin tavarat sylissä? Ku amerikkalaisissa leffoissa ne aina kantaa niitä ja sit joku ilkee tyyppi tulee ja pudottaa ne :D Senhän vois ihan helposti välttää kantamalla tavarat laukussa/repussa!

   Toi koulu näyttää muuten ihan valtavalta O_o miten löydät oikeet luokat :D ite olisin ihan eksyksissä kokoajan xD

   Poista
  3. Reppu on täällä tosi suosittu, mutta ne on myös aivan älyttömän hienoja verrattuna Suomen valikoimaan! Monikaan ei kanna kirjoja kädessä.
   Täällä oikeastaan harvasta aineesta saa kirjan jota pitäisi kantaa mukana. US historyssa meillä on vaan luokkahuonekirjat, eli tarvit vaan vihon ja matikasta saatiin kirja kotiin vietäväks ja sitä pidetään kotona siihen asti, että se pitää palauttaa. Eli mulla on tunteja varten vaan penaali (mitä täällä ei kukaan pidä pöydällä, sieltä otetaan vaan se yksi kynä ja piilotetaan se sen jälkeen) ja vihkoja repussa.
   Koulu on valtava, mutta mä en kulje muita kun reittejä jotka mulle näytettiin ekana päivänä. hehe.. Eli jos joku mulle sanoo uuden luokan/mee kansliaan niin siitä vaan pyörimään ympäri koulua..

   Poista
 2. Sähän olet jo oppinu ruokailemaan paikallisten tyyliin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii oon ja sei oo mitenkää hyvä asia! haha :D

   Poista
 3. Anonyymi1/9/13 22:37

  millaista ruokaa siellä on? onko oikeesti kauheen epäterveellistä eikä näitä kuuluisia vaihtarikiloja pysty millään välttämään? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläpäin on kyllä tosi epäterveellistä ruokaa. BBQ on täällä tosi suosittu, kaiken voi uppopaistaa, sipsejä joka aterialla yms. Joissain hampparipaikoissa sä voit tuntea kuinka sun kieleen jää semmonen rasvakerros..
   Täällä ihmiset myös tykkää tosi makeista ruuista, kuten sweet potato, jotain keksejä, jotka on ku leipää ja niitä syyään ruuan kans ja ne on aivan älyttömän makeita ja sitten siihen vielä makeaa teetä ruuan kanssa! :D Yhen kerran meinas kyllä tulla ylös..
   Ite en oo kuukauden aikana lihonnu (ainakaa mielestäni, eikä kyllä oo kuvienkaa perusteella kukaa sanonu et huomattavaa painoa olis tullu..) ja päätekijänä varmaan toi lenttis. Täällä nuoret urheilee tosi paljon ja monet meneeki sillä motolla et ne voi syyä mitä haluaa kunhan sitte kuntoilee kans eikä vaa makaa sohvalla. Eli kannattaa johonki koulun urheilujoukkueeseen hakeutua, jos ei urheilusta niin välitä niin edes johonki clubiin! :)

   Poista
  2. Anonyymi2/9/13 21:30

   oho tää kyllä järkytti! :D pakko nyt vielä kysäistä että onko siellä mahdollista välttää näitä? pystytkö esimerkiksi sanomaan sun host perheelle että voidaanko syödä terveelliseemmin tai saatko kouluun jotain hedelmiä evääksi ym? lähden itse ihan piakkoin ja oon aika peloissani lihoamisen suhteen!

   Poista
  3. Mun hostit oli sillee, että haluakko sä jotai hedelmii tai muita ja sanoin, että jos siitä ei vaivaa oo niin joo ja meillä on sen jälkee hedelmiä joita ihan koko perhe syö! :) Mun perhe on syö kyllä muutenki terveellisesti näin jenkkiperheeksi! :) Ja ei siitä lihoomisesta kannata stressaa!! :) Tää on ainoastaan yks vuos, laihutetaan sitten kun ollaan takasi Suomessa! :) Kyllähän se varmaan kaikilla käy päässä, että voi ei kumpa en lihois, mutta täällä on niin paljon nähtävää ja erilaisia ruokia syötävänä, että ei kannata jarrutella lihoamisen takia! Taino ei nyt ihan kaikkia vastaan tulevia autoja kannata syyä, mutta u know :)
   Awww! mihin päin oot menossa? :) Jännittystä ilmassa ? :)

   Poista
  4. Anonyymi4/9/13 17:13

   Oot oikeesssa ei pitäisi stressasta tällässestä asiasta kun on niin paljon koettavaa sen vuoden aikana :) Lähden perjantaina kohti michigania ja kyllä jännittää aikaslaillakin! Osaatko antaa viime hetken neuvoja mun ekoille päiville? ;)

   Poista